El passat dijous 10 de juny, va tindre lloc al Teatre del Raval una jornada solidària organitzada per Ca Saforaui a benefici del Comité d’Ajuda al Poble Palestí. Aquesta jornada s’emmarca dins d’un moviment de solidaritat internacionalista per defendre i recolzar la causa del poble palestí i denunciar les agressions produïdes per Israel el darrer mes de maig, on es va assolir un nivell de violència no vist des del 2014.

Els objectius de la jornada eren, d’una banda, sensibilitzar sobre la situació de vulnerabilitat en la qual es troba Palestina des de fa més de 70 anys i d’altra, contribuir a canviar aquesta realitat recaptant fons per al Comité d’Ajuda al Poble Palestí (CAPP). Van ser al voltant d’unes 100 persones les que van participar en la jornada recaptant un total de 672 € d’ajuda directa al poble palestí a través dels diferents projectes que sosté la Fundació CAPP.

El periodista valencià, David Segarra, va presentar el seu documental Foc sobre el Màrmara sobre l’atac de l’exèrcit israelià que va patir la Flotilla de Gaza l’any 2010, un atac que es va soldar amb la mort de deu activistes que intentaven trencar el bloqueig d’ajuda humanitària imposat als territoris palestins. Segarra va voler fer èmfasi en que “el poble palestí és un referent de resiliència col·lectiva per a Occident” i en el fet que els llaços culturals i polítics que ens uneixen de punta a punta del Mediterrani són molt forts, “malgrat que s’obstinen a fer-nos creure el contrari.”

A més, també es va projectar un vídeo testimoni d’Aladin, un company palestí que va viure a Gandia, però se’n va tornar per “por a no tornar a vore a la seua família si es quedava més temps ací.” Al vídeo, Aladin conta de primera mà què significa viure en règim d’apartheid i sota el perill constant d’expulsió. Pel que fa al toc musical, va ser Òscar Briz, cantautor valencià, l’encarregat d’aportar la seua sensibilitat oferint al públic assistent una versió “a cappella” de la seua cançó Déus.

A l’entrada del Teatre del Raval es van instal·lar uns estands amb informació i marxandatge del CAPP, una rifa solidària, l’exposició del viatge l’any 2016 a Palestina de la Brigada Feminista per Palestina que encara es podria visitar uns dies més i un berenar-sopar a la voluntat amb te a la menta, cous-cous i varietat de dolços.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

I accept the Privacy Policy