Sobirania alimentícia

El preu dels béns de primera necessitat, entre ells els aliments més bàsics, estan cada cop més inaccessibles per al gruix de la població. Però, per contra, poder accedir a una dieta equilibrada amb productes de qualitat, variats i naturals és un dret i no s’ha de percebre com un privilegi o un luxe només a l’abast d’alguns.  Ens alimentem entre 3 i 5 vegades al dia, i el nostre cos ha d’estar preparat a per fer front al dia a dia, especialment important és l’alimentació per als infants, ja que influeix de forma integral en el seu procés de desenvolupament.

Per aquesta raó, des de Ca Saforaui ens hem arremangat els pantalons i hem agafat el llegó. Creiem fermament en la terra i en la relació i el contacte amb ella. Treballar-la cuidar-la i conèixer-la és una forma més de lluita, de corresponsabilitat i de suport mutu. 

Horts populars: Espais agrícoles autogestionats per les persones voluntàries del centre on aprenem de sobirania alimentària junt amb la cura de la terra i la protecció de la fauna i flora que ens envolta de manera conscient i cívica. Aquests espais estan destinats a abastir el menjador popular junt amb les necessitats de les persones que habite