Drets Bàsics

Un dels principals objectius de Ca Saforaui és reforçar la solidaritat veïnal per tal de trencar amb les dinàmiques de dependència, culpa i caritat a les que ens podem veure abocades les persones en situacions de dificultats econòmiques i socials. Per aquesta raó, totes les que gaudim dels serveis, activitats i projectes de Ca Saforaui, ens involucrem i cobrim més tasques per als serveis, activitats i projectes, oferint a la resta allò que cadascú pot aportar.

Durant els últims anys tot tipus de serveis gratuïts, com per exemple perruqueria o massatge, han anat tenint cabuda al Centre Social en funció de les necessitats i els oferiments de les persones participants. L’Armari Solidari, el Banc d’Aliments i l’Acompanyament Burocràtic són els projectes d’aquest caire que van arribar per a quedar-se evolucionant contínuament des del començament fins al dia de hui.

Armari Solidari

Una de les tasques diàries al Centre Social és rebre, classificar i seleccionar tota la roba, calçat i complements que ens arriba. Hi ha llistes de necessitats expressades i detectades pels voluntaris i veïns i el primer que es fa és enllestir i entregar aquestes comandes. Amb el que resta, cada dia es munten taules carrer i es deixen a disposició dels vianants les peces en bon estat. 


Periòdicament, es fa un mercat de segona mà amb el que aconseguir recursos per l’autogestió dels projectes solidaris; a estos mercats també es trau roba de l’Armari Solidari, junt amb les artesanies realitzades als nostres tallers, que en moltes ocasions estan fetes amb aquelles donacions que no estaven en tan bon estat. I no tot és roba a l’Armari Solidari; carrets infantils, cadires de rodes, mobiliari i tot tipus d’estris útils tenen una segona vida a Ca Saforaui on ens comprometem amb la gestió responsable, la reutilització, la reparació i el reciclatge.

A més a més, organitzem campanyes solidàries en dates assenyalades com la recollida de joguets de Nadal o la recollida de material escolar al setembre.

La importància d’este projecte, més enllà d’oferir roba, radica en que facilita una primera presa de contacte amb el veïnat que necessita suport. És per això que oferim aquest servei durant tot l’horari d’obertura del centre: de dilluns a divendres a 10 a 13h i de 17 a 20h.

Seguim aprenent i adaptant els nostres projectes a les necessitats reals del barri.

Banc d’aliments

Cada setmana es reparteixen aliments entre famílies vinculades a Ca Saforaui que ho necessiten. Es fan compres d’aliments no peribles i també es reben donacions tant directament al Centre Social com de campanyes solidàries organitzades per tot tipus d’entitats i col·lectius solidaris de la comarca (escoles, falles, clubs esportius, etc). A més, el Banc d’Aliment reparteix també la producció de les nostres hortes, que comparteix amb el Menjador Popular, així com allò que arriba del comerç del barri.

Acompanyament burocràtic

Sense horari d’oficina, requisits ni cita prèvia al nostre Centre Social ja fa anys que es du a terme i defineix el servei gratuït  d’acompanyament burocràtic per a les persones que així ho necessiten, ja siga per raó d’idioma, nivell acadèmic, bretxa digital, malaltia, diversitat funcional o qualsevol altre motiu. Aquest acompanyament té el suport de professionals al temps que es du a terme per les mateixes voluntàries, ajudant-nos entre iguals per tal d’aconseguir l’empoderament de les persones que trobem al centre un lloc segur i de confiança que ens permet estab